07/01/2018

De voordelen van glas glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen zijn de nieuwste zonnepanelen die het nadeel van zogenaamde degradatie van gangbare zonnepanelen wegnemen. Dit betekent een langere levensduur en een hogere opbrengstgarantie.

Een gangbaar zonnepaneel bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde een kunststof folie. Deze lagen hebben een bepaalde kwetsbaarheid onder invloed van het jarenlang blootstaan aan vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. Hierdoor moet een zonnepaneel elk jaar een klein beetje in vermogen inleveren. De meeste fabrikanten kunnen daardoor nooit een 100% vermogensgarantie afgeven. In de meeste gevallen geven zij een vermogensgarantie van 80% na 25 jaar.

AEG_provoost_GLASGLAS.jpg

AEG glas glas 290 wp panelen te Kortrijk (fam. Provoost)

Een glas-glas-zonnepaneel daarentegen bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde wederom een laag met glas. Het paneel heeft veel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. De degradatie van deze panelen is daardoor veel lager. Fabrikanten van glas-glas zonnepanelen geven een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar.

Het grote voordeel van een glas+glas zonnepaneel is de duurzaamheid naar hagel, vorst, vocht toe!

Tevens kan het ongedierte die onder het zonnepaneel kruipt, niet meer knagen aan de cellen!

 

De cellen zitten tussen 2 dikke glazen platen.

glas glas.JPG

Glas-glas zonnepanelen zijn er in 2 vormen:

  • Panelen met een aluminium frame
  • Frameloze panelen

De zonnepanelen met aluminium frame zijn nauwelijks van gangbare zonnepanelen te onderscheiden. Alleen vanaf de achterzijde is het zichtbaar dat glas gebruikt is in plaats van kunststof.

De frameloze zonnepanelen zien er beduidend anders uit. Het geheel is in feite één stuk glas, met aan de achterzijde de connectoren. In de meeste gevallen zijn deze volledig zwart uitgevoerd.

aeg.jpg

  Officiële Installateur van AEG